Barbecueën in de winter

Barbecueën in de winter

Geniet ook in de winter van gerechten van de barbecue

Bij Grillmarks barbecueën we het liefst elke dag, dus ook in de winter gaat dat gewoon door. Er zijn echter wel enkele zaken waar men rekening mee moet houden om een succesvolle winterbarbecue te houden. Ten eerste de plaatsing van de barbecue. Zet wanneer mogelijk de barbecue op een plek waar hij uit de wind staat. Onder een afdakje of overkapping is ook prima maar nooit in een afgesloten ruimte zoals een garage of bijkeuken in verband met brandgevaar en koolmonoxide vergiftiging.

Langere bereidingstijd

Wanneer het echt koud is, duren de meeste bereidingen langer omdat de keteltemperatuur snel daalt met koude wind, regen of sneeuw. Dus stook de barbecue heet op en wanneer het een indirecte garing betreft, meestal met de wat grotere stukken vlees, is het gebruik van een kernthermometer aan te raden. Zodoende hoeft het deksel niet vaker open dan noodzakelijk en zal een redelijk constante ketel temperatuur behouden blijven. Een juist ingestelde kerntemperatuur meter zorgt niet alleen voor perfect gegaard vlees, maar ook voor rust. Zeker als deze vanachter het raam, met een glaasje glühwein in de hand, kan worden afgelezen.

Maar met een groep vrienden in kou om de barbecue heen staan met een warme jas en dat glas glühwein, heeft natuurlijk ook zijn charme.

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 06 2943 0769
  • KvK 68392257

Volg ons