Gerookte kipfilet

Gerookte kipfilet

Zelf kip filet roken op de barbecue is leuk, gemakkelijk en zoveel lekkerder dan gerookte kip uit de winkel. Omdat kip snel droog kan worden moet deze vooraf worden gepekeld. Door het toevoegen van zout, kruiden en specerijen krijgt de kip ook nog eens meer smaak.

Voor het pekelbad is een verhouding van 90 gram zout op 1 liter water voldoende. In dit recept gaan we uit van 2 liter. Breng een halve liter koud water aan de kook met daarin 180 gram grof zeezout, 90 gram bruine basterd suiker, eetlepel Provençaalse kruiden, twee teentjes knoflook (grof gesneden) en een paar laurier blaadjes.

Even laten doorkoken zodat het zout en de suiker goed is opgelost. Vervolgens kan de pan van het vuur en kan de resterende 1.5 liter koud water erbij. De pekel moet goed koud zijn voordat de kip erin kan.

Indirect barbecueën

Indirect barbecueën

Zwart en verbrand van buiten maar nog rauw van binnen, wie kent het niet. Tijdens een gezellige barbecue staat u lekker te grillen boven een heet vuur, uw lapjes, stokjes, worstjes etc moeten continu gedraaid worden om verbranding te voorkomen. Een klein moment van onoplettendheid en uw vlees is zwart voor u er erg in heeft. Bij Grillmarks hanteren we daarom vrijwel altijd de indirecte methode om ons vlees en andere producten gelijkmatig te garen en voorkomen we aangebrand vlees. Omdat we werken met barbecues die door middel van een deksel gesloten kunnen worden, kunnen we werken met indirecte hitte. Vrijwel alle ketelvormige barbecues met deksel zijn hiervoor geschikt.

Recept knoflook champignons

Recept knoflook champignons

Knoflooksaus kun je natuurlijk op 1000 manieren maken. Wij gaan meestal uit van 2 delen Griekse yoghurt, 1 deel mayonaise, 2 kleine teentjes, of 1 grote teen knoflook en wat bieslook, zout en peper. Dit is ook prima in grotere hoeveelheden te maken. Tussendoor even een paar keer proeven. Als de saus een dag van te voren gemaakt wordt is deze nog lekkerder.

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 06 2943 0769
  • KvK 68392257

Volg ons